Pilevangen, Solbjerg

Projektktet er hædret som ÅRETS BYGGERI 2011 i kategorien ”BOLIG”.
Pilevangen, Solbjerg

Pilevangen, Solbjerg Projekt referencer - Lavenergibyggeri

Bygherre: Brabrand Boligforening
Samarbejdspartner: Dansk Boligbyg A/S og Skala Arkitekter A/S
Omfang: 43 Lavenergiboliger - 4.400 m²

Projektktet er hædret som ÅRETS BYGGERI 2011 i  kategorien "BOLIG".

Dommerkomiteen udtaler:
"Et byggeri, der virkelig viser vejen for fremtidens boligbyggeri i det fossilfrie samfund. Arkitektur og materialevalg er af høj kvalitet og langtidsholdbart, og derudover lever byggeriet ikke bare op til de skrappeste fremtidige energikrav – det dækker selv sit eget energiforbrug og producerer også selv den nødvendige energi. Alt sammen inden for det almene rammebeløb. Flot."

Kåringen, Årets Byggeri 2011, er foretaget af fagbladet "Byggeri" og i dommerpanelet sidder så prominente navne som: Arkitekt Scott Hollingsworth, hpc Danmark – Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byggematerialer – Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – Adm. direktør Henrik Garver, FRI – Direktør Christian Lerche, Danske Arkitekter – Adm. direktør Peter Hesdorf, Byggeriets Evalueringscenter – Adm. Direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Læs artiklen om kåringen til Årets Byggeri 2011 i BYGGERI her.

Stokvad & Kerstens har fungeret som projekterende rådgivende ingeniør for Dansk Boligbyg a/s, der i totalentreprise har opført byggeriet "Pilevang". Vi har således været én af hjørnestenene i den proces det har været at flytte projektet fra totalentrepriseudbuddet og over til den bebyggelse der findes i dag.

I artiklen i Byggeri nr. 10, hvor vinderprojekterne præsenteres står der bl.a.:
"-Vores mål var fra begyndelsen at få den bedst mulige energiberegning og bedste kvalitet inden for det gældende rammebeløb. Udgangspunktet var et byggeri i lavenergiklasse 1, og vi havde ikke solceller, varmepumper osv. med fra begyndelsen, da vi ikke havde forestillet os, at der ville være økonomi til det. Efter licitationen viste det sig, at vi virkelig kunne gå efter et superlavenergihus – fyldt med kvalitetsmaterialer. Vi har fået en ny lavenergibebyggelse, som Brabrand Boligforening kan være stolt af, og som peger fremad." (citat - Direktionssekretær ved Brabrand Boligforening, Steen Grønholm Thomsen, red.)

En af overskrifterne i artiklen lyder:
"En enklave af fine almene boliger med bemærkelsesværdig energiberegning, der siger minus 15,1 kWh/m2*år – boligerne producerer altså mere energi, end de forbruger."

Stokvad & Kerstens er stolte af arbejdet og af resultatet. Stor ros og tak til samarbejdspartnere omkring byggeriet: Brabrand Boligforening, Dansk Boligbyg a/s, Luplau & Poulsen, Tri-Consult A/S, Skala Arkitekter og Niels Boldt maa PLR.

Opgaven omfatter projektering af 43 lavenergi boliger.
Bebyggelsen består af 9 enheder opført i 2 plan. Hver enhed indeholder henholdsvis 4 og 5 boliger.
Bebyggelsen opføres som minimum lavenergiklasse 1iht. BR08.

Der er udført projektering af KON, VVS, VENT og EL. Der er ført fagtilsyn.

Del denne side med andre: