Børnehuset Himmeldalen, Randers

Børnehuset Himmeldalen er designet ud fra et ønske om at skabe en daginstitution, der styrker børnenes kreative udfoldelser i hverdagen. Bygningen appellerer til hele sanseapparatet - fra bevægelse, lys, stoflighed, rumudformning og rumforløb til den meget raffinerede sammenhæng, der er etableret mellem ude og inde.
Børnehuset Himmeldalen, Randers

Børnehuset Himmeldalen, Randers Børn & Unge

Bygherre: Randers Kommune
Samarbejdspartner: Ene Cort Andersen og Torhallur Sigurdsson Hansen, Carlsen & Frølund A/S
Omfang: 700 m²

Børnehuset Himmeldalen er designet ud fra et ønske om at skabe en daginstitution, der styrker børnenes kreative udfoldelser i hverdagen. Bygningen appellerer til hele sanseapparatet
- fra bevægelse, lys, stoflighed, rumudformning og rumforløb til den meget raffinerede sammenhæng, der er etableret mellem ude og inde.

De krumme vægge giver rumudfordring med masser af gemmemuligheder og mulighed for huleleg. Op til hemsen er der bygget en krum trappe. Legetrappen har brede trappetrin, som giver mulighed for at bruge den til optræden, teater, drama og lege eller som motorisk medspiller. Ved det runde torveareal er en bænk, som krummer langs væggen, og som har varieret højde, da gulvet skråner.

I udformningen af stuerne er der lagt vægt på at give rummene forskellige identiteter og egenskaber. Der er lagt meget vægt på lysindtag og forskellig karakter skabes, som ovenlys, lysspalter og vinduer placeret i en varierende børnehorisont.  Institutionen er en kombineret institution med 3 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper.

Der blev udført byggeledelse og fagtilsyn for både ingeniører og arkitekter.

Del denne side med andre: