Ørestad Gymnasium

Opførelse af nyt gymnasium i Ørestaden, indeholdende bl.a. klasselokaler og opholdsrum. Ørestad Gymnasium er det første gymnasium i Danmark, der er bygget i forlængelse af gymnasiereformen (2005) og dens intentioner om at styrke og forny de studerendes faglige kompetencer, sikre en bedre overgang for de studerende fra gymnasium til videregående uddannelser og styrke naturvidenskaberne.
Ørestad Gymnasium

Ørestad Gymnasium Børn & Unge

Bygherre: København Kommune
Samarbejdspartner: 3xNielsen
Omfang: 14.000 m²

Opførelse af nyt gymnasium i Ørestaden, indeholdende bl.a. klasselokaler og opholdsrum.

Ørestad Gymnasium er det første gymnasium i Danmark, der er bygget i forlængelse af gymnasiereformen (2005) og dens intentioner om at styrke og forny de studerendes faglige kompetencer, sikre en bedre overgang for de studerende fra gymnasium til videregående uddannelser og styrke naturvidenskaberne. Det innovative layout uden traditionelle korridorer og klasseværelser betyder, at undervisningen i høj grad er webbaseret. Gymnasiet har derfor fået tilnavnet "Det virtuelle gymnasium".

Fire boomerang-formede dæk udgør bygningens struktur og rummer de fi re studiezoner: humaniora, samfundsfag, medier og naturvidenskab. Hver zone er placeret på sit dæk, hvilket giver stor organisatorisk fl eksibilitet med mulighed for at etablere mange forskellige rumligheder og dermed forskellige læringsmiljøer for individuelle studier og gruppearbejde.

Foran glasfacaderne kan en række farvede, semi-transparente glaspartier åbnes og lukkes, så de skygger for solen og kaster farvede lyspletter ind i bygningen.

Der har været udført tidsstyring, lean construction og deltagelse i byggeledelse.

Del denne side med andre: